Hemförsäkring är samlingsnamnet för den försäkring som helt enkelt täcker din bostad, här ingår alltså villaförsäkring, hemförsäkring med bostadsrättstillägg samt hemförsäkring för hyresrätt.
Vi skulle vilja kalla hemförsäkringen för den viktigaste försäkringen. Den täcker vid olika typer skador och olyckor i såväl hemmet som utanför. Ofta ingår även en grundläggande reseförsäkring och tillägg kan göras för allriskförsäkring, även kallat drulleförsäkring.
Försäkringsbolagen har olika nivåer på hemförsäkringen, till exempel kan du välja en mer omfattande försäkring om du har dyrbara ägodelar i hemmet. Här är det bra att kolla på vad självrisken är vid olika typer av försäkringsärenden, vissa försäkringar har till exempel en sänkt självrisk för elektronik som ofta kan gå sönder vilket kan vara förmånligt för en person som är ofta otursdrabbad.
Att jämföra hemförsäkringar har flera fördelar, givetvis är den främsta anledningen till att jämföra hemförsäkring att du skall pressa ner priset/försäkringspremien och på så sätt inte behöva betala mer än du faktiskt behöver betala för att skydda ditt hem. Lika viktigt är det att du jämför villkoren mellan olika hemförsäkringar för att försäkra dig om att du och dina tillhörigheter har ett så bra skydd som möjligt om eller när olyckan är framme på ett eller annat sätt. Om du inte bara jämför hemförsäkringen ur kostnadssyfte utan också villkoren så säkerställer du också att du inte blir besviken vid ett eventuellt framtida försäkringsärende, utan du får en ersättning som du känner dig nöjd med.
Viktigt att tänka på också är att försäkringspremien höjs successivt om du har många försäkringsärenden, därför kan det vara en god idé att byta försäkringsbolag om så har varit fallet.
Vad priset för en hemförsäkring är varierar stort. Försäkringspremien baseras på många olika personliga aspekter som till exempel:
Priset beräknas alltså specifikt för dig som individ och efter dina förutsättningar. Vet du med dig att du har föremål i ditt hem som har ett högt värde borde du alltså välja en mer omfattande försäkring för att skydda dig från en ekonomisk knipa om olyckan skulle vara framme.
1. Jämför försäkringar:
Jämför, jämför och återigen jämför hemförsäkringar: Genom att jämföra olika hemförsäkringar mellan försäkringsbolagen kan du se till att du får en så billig hemförsäkring som möjligt om det är vad du är ute efter. På så sätt sänker du dina fasta månatliga kostnader, och vem gillar inte det? Ibland är det också självklart så att det inte är priset för försäkringen som är det viktigaste, utan hur omfattande skyddet är. För somliga personer är den bästa hemförsäkringen alltså den billigaste hemförsäkringen, medan för somliga andra är det den mest omfattande hemförsäkringen som är den absolut bästa hemförsäkringen.
2. Läs noggrant:
Som mycket annat gäller det att du är påläst när det kommer till att hitta den för dig bästa försäkringen. Se till att villkoren för försäkringen passar dig och ger dig och dina tillhörigheter det skyddet du önskar. Genom att använda dig av de guider och texter vi på insury.se publicerar kan du enkelt skapa din egna uppfattning för att ta ett så bra beslut som möjligt.
3. Välj rätt försäkring:
Att välja rätt försäkring kan ibland kännas svårt. Genom våra försäkringskategorier kan du enkelt välja den bästa hemförsäkringen för dig och ditt hem samtidigt som du genom oss får den till rätt pris. Glöm inte att försäkringspremien du får ofta är förhandlingsbar, nöj dig inte alltid med det första erbjudandet du får utan pressa priset. Med andra ord, betala inte för mycket i onödan!
4. Var noggrann:
Var noggrann: När du är färdig med förarbetet här hos på insury.se, gäller det att du är så noggrann som möjligt när du ska fylla i uppgifter hos försäkringsbolaget. Varför? Jo för att de priser och villkor försäkringsbolagen ger dig är baserade på just dessa uppgifter. Skulle det vid ett eventuellt försäkringsärende visa sig att du fyllt i en felaktig uppgift kan det alltså vara så att du tyvärr får avslag på ditt ersättningsanspråk på grund av en felaktigt angiven uppgift av dig.
5. Samla dina försäkringar:
När du har hittat den för dig bästa hemförsäkringen bör du fundera över om du har behov av fler försäkringar. Om du samlar flera försäkringar hos samma försäkringsbolag får du nämligen ofta en procentuell rabatt och kan spara ytterligare pengar varje månad. Dessutom slipper du fakturor från flera olika försäkringsbolag och kan få en tydlig översikt över samtliga dina försäkringar på ditt nya försäkringsbolags hemsida. Smidigt, eller hur?
6. Ytterligare rabatter:
De flesta försäkringsbolag har fler rabatter som kan appliceras och på så sätt få ner din försäkringspremie. Till exempel så får du ofta en årlig rabatt på din hemförsäkring om du antingen har en säkerhetsdörr installerad och/eller ett hemlarm anslutet till en larmcentral. Ofta är det också så att du kan erhålla rabatter hos specifika försäkringsbolag genom till exempel din arbetsgivare, fackförbund eller olika föreningar som du kan tänkas vara medlem hos. Är du egenföretagare och inte medlem i något fackförbund har vissa försäkringsbolag även en “egenföretagarrabatt”.
Insplanet erbjuder privatpersoner jämförelser, rådgivning och köp av produkter och tjänster inom försäkring och andra privatekonomiska områden.
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi där du kan jämföra, byta och spara genom att se över alla dina avtal som t.ex. bilförsäkring, bolån, elavtal.
Vi har beräknat vad en hemförsäkring skulle kosta för en person boendes i en hyresrätt med en area av 50 till 60 kvadratmeter i en svensk storstad. Om man till exempel tittar på vad Hedvig kan erbjuda för kostnad för en sådan hemförsäkring beräknas priset enligt följande:
Försäkringspremien beräknas till cirka 159 kronor per månad.
Självrisken vid ett försäkringsärende ligger på 1500 kronor.
Dina ägodelar är försäkrade upp till ett värde av totalt 1 000 000 kronor.
För att komma fram till vilken som är den bästa hemförsäkringen för dig och välja rätt tycker vi att du först och främst skall ställa dig själv frågan vad som är viktigast för dig. Är det viktigaste att du får en riktigt billig hemförsäkring eller att du får den bästa hemförsäkringen med det mest omfattande skyddet? När du har kommit fram till det kan du enklare filtrera dig fram till de alternativen som passar bäst för dig specifikt. På så sätt behöver du inte gå igenom villkor och kostnad från lika många försäkringsbolag utan endast de som faktiskt kan tänkas passa dig.
Här är det vanligt att det blir fel. Många villaägare tänker nämligen ofta inte på att kolla på specifikt villaförsäkringar när en ny försäkring skall tecknas, utan kollar helt enkelt på en “vanlig” hemförsäkring vilket kan bli väldigt fel då det är stor skillnad på dessa typer av försäkringar.
Man kan säga att villaförsäkringen är mer omfattande då den inte bara skyddar dig, de du bor med saker som du äger eller hyr utan även hela byggnaden och även tomten som villan står på.
Är det så att du äger ett hus men som du själv inte bor i, till exempel om du precis köpt det och inte flyttat in ännu eller om du hyr ut det, finns det en specifik försäkring för detta. Den kallas för villabyggnadsförsäkring och gäller för de byggnader som står på tomten. Skillnaden är att villabyggnadsförsäkringen inte ger något skydd för personliga tillhörigheter och inventarier utan avser endast att skydda fastigheten/fastigheterna som finns.
Om det är så att du själv äger din bostad och alltså är en innehavare av en bostadsrätt finns det specifika hemförsäkringar för detta, även kallade bostadsrättsförsäkring eller hemförsäkring med bostadsrättstillägg.
Bostadsrättsföreningar kan ha olika upplägg för försäkringar, de flesta föreningar har endast en fastighetsförsäkring men det finns även en del som har ett gemensamt bostadsrättstillägg som gäller för föreningens samtliga lägenheter. Det är med andra ord inte självklart att du behöver ett bostadsrättstillägg enbart för att du bor i en bostadsrätt.
Bostadsrättstillägget är tänkt att ge ett skydd vid skador på lägenheten som uppstår vid till exempel brand- eller vattenskada. Den här typen av skador står vanligtvis bostadsrättsföreningen för via sin fastighetsförsäkring, men du kan ändå få ett betalningsansvar då föreningen kan kräva dig på ersättning för de uppkomna skadorna vilket kan bli oerhört kostsamt. Vårat råd är därför att du stämmer av med din förening om du behöver teckna bostadsrättstillägget själv eller om föreningen har ett gemensamt sådant.
Det finns olika typer av hemförsäkringar beroende på vilken typ av bostad du bor i. Bor du i en hyresrätt finns det hemförsäkringar avsedda för just den typen av bostad, även kallad hyresrättsförsäkring.
Det är viktigt att tänka på att man skall ha en hyresrättsförsäkring oavsett om man själv står på kontraktet och alltså hyr bostaden i förstahand eller om man hyr i andrahand eller liknande.
Ibland händer det att din hyresvärd samarbetar med ett specifikt försäkringsbolag vilket kan ge rabatter på försäkringspremien, detta gäller oftast de något större hyresvärdarna. Fråga gärna din hyresvärd om så är fallet för att få ett extra bra pris på din hyresrättsförsäkring.
Det korta svaret på frågan är nej, den billigaste hemförsäkringen är INTE alltid den absolut bästa hemförsäkringen. Tack vare tjänster som till exempel Insury.se som jämför hemförsäkringar är det väldigt enkelt att hitta just de billigaste hemförsäkringarna, men det blir lite klurigare att hitta den bästa hemförsäkringen då dessa två aspekter inte sällan resulterar i olika förslag på försäkringsbolag.
När du jämför hemförsäkringar på Insury.se kommer du inte att kunna se det slutliga priset som du kan bli erbjuden på en hemförsäkring hos det specifika försäkringsbolaget utan detta får du först efter att du klickat dig vidare till försäkringsbolagets hemsida och fyllt i dina individuella uppgifter. Vad vi istället visar för dig som besökare är en kort sammanfattning vad försäkringsbolagen kan erbjuda, som till exempel vilka specifika skydd som ingår, hur mycket självrisken är och hur omfattande den inkluderade reseskyddet är.
Ett nystartat och nytänkande försäkringsbolag som vuxit i oerhört snabb takt är Hedvig försäkring som har en relativt billig hemförsäkring jämfört med konkurrenterna. Hedvig försäkring lanserade sin tjänst år 2018 vilket gör nedan statistik än mer imponerande.
Enligt siffror från branschorganisationen Svensk Försäkring som varje år presenterar statistik över försäkringar och försäkringsbolag, tog Hedvig försäkring hela 6% av alla nytecknade hemförsäkringar år 2020. Det tåls att jämföras med Trygg Hansa som grundades 1971 och stod för 12% av alla nytecknade hemförsäkringar under 2020.
Så är Hedvig försäkring verkligen billigare än konkurrenterna? Hedvig försäkring har presenterat statistik där de visar på hur stor skillnaden är vilken baseras på den vanligaste typen av kund, vilket är en person i 30-årsåldern boendes i en bostadsrätt i en svensk storstad. Så här stor skillnad är det kostnadsmässigt procentuellt sett mellan Hedvig försäkrings billiga hemförsäkring och konkurrenterna:
* Trygg Hansa hemförsäkring – 30% dyrare än Hedvigs hemförsäkring
* Länsförsäkringar hemförsäkring – 10% dyrare än Hedvigs hemförsäkring
* Folksam hemförsäkring – 8% dyrare än Hedvigs hemförsäkring
Det som ingår i en hemförsäkring, oavsett vilken typ av hemförsäkring, skiljer sig åt stort mellan de olika försäkringsbolagen och deras interna nivåer av hemförsäkring. Först och främst skiljer sig försäkringarna åt beroende på hur du bor, som vi skrivit tidigare så är till exempel en villaförsäkring mer omfattande då den avser att skydda hela fastigheten medan en hemförsäkring med bostadsrättstillägg endast skyddar din bostadsrätt, fastigheten försäkras av bostadsrättsföreningen.
Här följer en kort summering av olika delar som en hemförsäkring kan innehålla samt några tillägg som du som försäkringstagare kan lägga till din hemförsäkring för att få ett än mer omfattande skydd.
Egendomsskyddet är den del av hemförsäkringen som avser att skydda och ersätta dina personliga tillhörigheter till exempel vid en olycka eller om du skulle bli bestulen. Är det så att du skulle få skador på din bostad genom till exempel brand eller fukt så kan egendomsskyddet göra att du får hjälp av ditt försäkringsbolag med en tillfällig bostad under tiden som din egen renoveras.
Det som räknas som din egendom är bland annat inventarier i din bostad som möbler och elektronik men även mer personliga tillhörigheter som kläder och fritidsartiklar, till exempel musikinstrument. Detta sammantaget är det som kallas för ditt lösöre.
Hemförsäkringen gäller dock inte enbart lösöre i just hemmet. De flesta hemförsäkringar, oavsett boendeform, har även ett så kallat bortaskydd som är tänkt att skydda dina tillhörigheter utanför hemmet. Till exempel kan du få ersättning om du skulle bli bestulen på din mobiltelefon eller om du tappar bort din plånbok. Att tänka på dock är att bortaskyddet inte ger ersättning för ett lika högt belopp som om något skulle bli skadat eller stulet inne i din bostad. Ofta börjar taket för ersättning av bortaskyddet omkring 40.000 kronor och upp till cirka 100.000 kronor. Läs försäkringsbolagets villkor för att få reda på hur stort belopp som hemförsäkringens bortaskydd omfattar.
Det är väldigt bra att ha en hemförsäkring även när du inte skall vara hemma. Oftast ingår nämligen ett reseskydd/reseförsäkring. Detta skydd försäkrar dig när du är på resande fot och gäller vanligtvis vid resa upp till 45 dagar, vid längre resa kan du göra ett tillfälligt tillägg till din hemförsäkring för långresa.
Reseskyddet är oerhört bra att ha när du skall resa för att du skall kunna koppla av och njuta av semestern samt slippa oroa dig för tråkiga merkostnader. Sjukhusvistelser är i många länder oerhört kostsamt och just därför finns reseskyddet. Det hjälper dig nämligen vid händelse av till exempel sjukdomsfall eller olycksfall i utlandet. Behöver du köpa medicin eller få en akut sjuktransport hem till Sverige så är detta saker som reseskyddet kan hjälpa dig att få ersättning för.
I samtliga hemförsäkringar finns olika typer av personskydd, nedan nämnda tre är dock standard att ingå varför vi beskriver dessa lite närmare. Läs villkoren hos försäkringsbolaget du väljer för att se vilka specifika personskydd som ingår i just deras hemförsäkring.
Om du skulle råka ut för ett överfall som våldtäkt eller misshandel, finns överfallsskyddet som ger dig ersättning för det. Överfallsskyddet ingår i alla hemförsäkringar. Du får ersättning även om du skulle få ersättning direkt från gärningspersonen efter en eventuell rättegång och/eller om du får ersättning från brottsofferjouren.
Kravet från försäkringsbolagen för att få ersättning från överfallsskyddet är att händelsen är polisanmäld. Kontakta därför polisen så fort som möjligt för att upprätta en anmälan efter överfallet inträffat.
Om du skulle vara vållande till en annan parts skada så har din hemförsäkring ett ansvarsskydd som skall täcka den ersättning som du kan tänkas bli skyldig att betala till den krävande parten. Vid ett sådant försäkringsärende gör försäkringsbolagen en egen utredning för att se om du faktiskt är vållande och således har ett betalningsansvar.
Om ditt försäkringsbolag anser att du faktiskt är vållande till skadan betalas ersättningen ut direkt till den krävande parten.
Om ditt försäkringsbolag anser att du INTE är vållande till skadan och alltså inte skall betala ersättning så går försäkringsbolaget i god för detta och du slipper betalningsansvar.
Många hemförsäkringar har ett rättsskydd som skyddar dig utifall att du skulle hamna i ett tvistemål. Skyddet är tänkt att täcka till exempel ditt ombuds kostnad, av ombudet beställd utredning innan rättegång samt kostnader för bevisning under rättegång. Det täcker även rättegångskostnader som du kan tänkas dömas att betala till antingen motpart eller staten.
Det är viktigt att tänka på att du hos de flesta försäkringsbolagen måste ha innehaft hemförsäkringen under en viss tid för att rättsskyddet skall gälla, vanligtvis två år eller längre. Det är också viktigt att du använder dig av ett ombud som är godkänt av din hemförsäkring för att du skall kunna få ersättning för kostnaderna.
Om du har specifika områden inom din hemförsäkring som du vill ge ett extra förstärkt skydd så kan du göra olika tillägg. Till exempel om du har dyr elektronik i form av en välljudande hemmabioanläggning så kan du göra tillägg för elektronik där till exempel självrisken halveras eller inget åldersavdrag görs. Här nedan kan du läsa mer om några tillägg som finns tillgängliga.
Oturs- eller allriskförsäkring, i vardagligt tal kallat drulleförsäkring täcker skadan när oturen är framme. Om du till exempel blir bestulen på din dator eller tappar din mobiltelefon i havet är det drulleförsäkringen som täcker dessa typer av olycksfall. Drulleförsäkringen kom till för att täcka de skador som den klassiska hemförsäkringen inte täckte och ingår idag nästan alltid i hemförsäkringen.
Drulleförsäkringarna har ett maxbelopp för hur mycket ersättning man kan få för skador eller olyckor som faller under detta skydd, detta belopp skiljer sig stort mellan de olika försäkringsbolagen och deras nivåer av hemförsäkring.
Har du en liten båt kan du, istället för att teckna en separat båtförsäkring, göra ett småbåtstillägg till din hemförsäkring. Försäkringsbolagen har olika definitioner av vad de anser kan försäkras som småbåt via hemförsäkringen, vissa har till exempel ett maxtak för vad båten får vara värd och detta kan variera stort. Max 25.000 kronor hos vissa försäkringsbolag och 100.000 hos andra. Andra aspekter man tittar på är till exempel:
Har du ett speciellt föremål som du är extra rädd om, till exempel en klocka eller smycken, så kan du försäkra dessa genom en värdesaksförsäkring. Ofta kräver försäkringsbolagen att du har din hemförsäkring hos dem för att få teckna en värdesaksförsäkring. Vissa försäkringsbolag har också en åldersgräns.
När du skall försäkra en klocka eller ett smycke kommer ditt försäkringsbolag också kräva ett värderingsintyg från en auktoriserad värderingsman som fastställer det faktiska värdet på det försäkrade föremålet. Det är viktigt att tänka på att om du till exempel har en dyrbar klocka som ökat i värde sedan den försäkrades så behöver du få ett nytt värderingsintyg utfärdar och inskickat till försäkringsbolaget. Då höjs värdet på klockan upp och du missar inte att få ersättning för hela värdet om olyckan skulle vara framme.
Olika typer av bedrägerier genom ID-kapningar blir tyvärr allt vanligare och kan medföra oerhörda kostnader för dig som drabbas. ID-skyddet kan hjälpa dig att både motverka en ID-kapning samt hantera konsekvenserna av den. Till exempel kan du få hjälp med följande saker:
Rådgivning kring hur du skall tänka för att göra det svårare för en bedragare att utnyttja din identitet.
Få hjälp med att avvisa betalningskrav som uppstått genom kapningen samt radera betalningsanmärkningar som du felaktigt fått som en följd av denna.
Behöver du anlita ett ombud för att avvisa betalningskraven så kan kostnaderna för ombudet betalas av försäkringens rättsskydd.
Fritidsolycksfallsförsäkring, ej att förväxlas med en olycksfallsförsäkring, är ett tillägg som kan göras till hemförsäkringen. Man kan säga att det är en “light-version” av olycksfallsförsäkringen då den inte täcker lika omfattande belopp och har mer begränsade villkor, men den är däremot en avsevärt lägre premie och du behöver oftast inte göra en hälsodeklaration. Vi vill därför understryka att en fritidsolycksfallsförsäkring INTE ersätter en full olycksfallsförsäkring.
Du kan få ersättning för skador som uppkommit genom oförutsedda händelser och den är begränsad till “normala” skador. Vad som ingår skiljer sig åt mellan olika försäkringsbolag men i regel är det följande:
Reseskydd ingår som vi tidigare skrivit alltid i hemförsäkringen, men detta skydd går att utöka. Det är framförallt viktigt att utöka reseskyddet med ett resetillägg om du reser mycket frekvent eller om du skall åka på en längre resa som överstiger 45 dagar.
Till skillnad från reseskyddet som redan ingår i hemförsäkringen ger resetillägget mer omfattande skydd i form av avbokningsskydd när du behöver avboka på grund av sjukdom eller förhinder, mer omfattande ersättningar vid förseningar och de förlorade semesterdagar som förseningen kan medföra.
Är du student och behöver en billig hemförsäkring till din studentbostad? Visste du att du får en rabatt som ger dig en riktigt billig hemförsäkring när du är studerande? Försäkringsbolagen har olika villkor när det kommer till billiga hemförsäkringar för studenter, men oftast är det så att studentförsäkringen har ett begränsat skydd för bland annat lösöret, alltså att studentförsäkringen inte täcker ett lika stort belopp som en vanlig hemförsäkring. Skyddet och villkoren varierar som sagt bland de olika försäkringsbolagen, här kommer en kort sammanfattning av två olika studentförsäkringar:
För att sammanfatta studentförsäkringarna från Hedvig och Moderna så har alltså Moderna en billigare studentförsäkring, men Hedvigs studentförsäkring är något mer omfattande där skyddet för lösöret är 200 000 kronor medan Modernas studentförsäkring endast skyddar lösöret upp till 100 000 kronor. Innan du tecknar en försäkring vill vi påminna om att du läser de fullständiga villkoren hos respektive försäkringsbolag för att se vilken studentförsäkring som passar dig bäst, som vi tidigare skrivit behöver det inte alltid vara den billigaste hemförsäkringen som passar bäst.
En försäkring är en typ av skydd privatpersoner och företag kan avtala om med ett försäkringsbolag. Genom att du som privatperson eller företag betalar den försäkringspremie som avtalats om med försäkringsbolaget får ni ett skydd ifall exempelvis en vattenläcka uppstår i lägenheten. Försäkringsbolaget tar beroende på vilken försäkring du har tecknat, en del av eller hela kostnaden som uppstår kring reparation och ersättning av skadad egendom.
En försäkringspremie är den kostnad som du betalar till ditt försäkringsbolag för att du ska få nyttja det skydd som du kan behöva om olyckan är framme. Denna försäkringspremie kan variera och beloppet beror helt på vilken försäkring- och vilket försäkringsbolag du har tecknat försäkringen med. Det ideala vore att betala så lite som möjligt men få ett så bra skydd som möjligt, detta är något vi på insury.se hoppas att kunna hjälpa dig med! Genom att jämföra försäkringar hos oss kan du enkelt få en prisbild och den information du behöver för att ta ett så bra besult som möjligt.
En självrisk är den kostnad som uppstår för dig som privatperson eller företag om olyckan har varit framme. Självrisken kan komma att påverka din försäkringspremie. Genom att välja en högre självrisk kan på så sätt sänka din försäkringspremie och tvärtom.
Låt oss illustrera självrisk med ett exempel: du är tar bilen till matbutiken för att köpa lite fredagsmys, när du kommer fram till matbutiken parkerar du utanför och utan att tänka dig för slänger du upp bildörren och orsakar en stor och otäck buckla på bilen som parkerat bredvid dig. Som den goda medmänniska du är väntar du till ägaren vars bil du precis skadat kommer ut från butiken. Ni ringer era försäkringsbolag för att lösa det problem som har uppstått. Då du förhoppningsvis har en bra [bilförsäkring] kommer din kostnad för att reparera skadad enbart vara den självrisk som står skrivet i ditt försäkringsavtal.
Ett försäkringsbelopp är den ersättning du kan ha rätt till när olyckan har varit framme. Hur högt ditt försäkringsbelopp är beror på vilken försäkring du har tecknat, och vilket försäkringsbolag du har tecknat den hos. Försäkringsbeloppet kan komma att påverka den försäkringspremie du betalar till försäkringsbolaget, så det gäller att välja rätt försäkring.
En värdeminskning är helt enkelt den minskning av värdet på det föremål du har tecknat en försäkring på. Värdeminskning är alltså något som kan komma att påverka det försäkringsbelopp du kan har rätt till när olyckan har varit framme. För att vara helt säker på att du har tecknat rätt skydd bör du alltid läsa ditt avtal med försäkringsbolaget. Detta då olika försäkringsbolag kan räkna ut värdeminskningen på olika sätt.
Med hjälp av vår jämförelsefunktion kan du hitta till exempel en billig bilförsäkring. Via våra andra jämförelsetjänster som till exempel Låny.nu kan du ytterligare sänka dina fasta månadskostnader genom att jämföra olika långivare och hitta det bästa lånet som passar dig.